Звіт Онлайн-школи «Альтернатива» за 2020-2021 навчальний рік

Один з основних принципів роботи «Альтернативи» - це постійне вдосконалення. Ми намагаємося поліпшувати всі напрямки діяльності нашої школи: оновлюємо і доопрацьовуємо навчальні матеріали, оптимізуємо сайт і розробляємо на ньому нові функції, розширюємо комунікацію з учнями та їхніми батьками тощо.

Як завжди, у кінці минулого навчального року ми публікували плани з розвитку школи, і ми виконали всі обіцянки! І ось нещодавно завершився 2020-2021 навчальний рік, і ми вже традиційно хочемо розповісти вам про основні нововведення та досягнення нашої школи за цей період:

  • Відзнято чергову чималу частину студійних уроків.

    Ми продовжуємо оновлення навчальних відеоматеріалів, і за 2020-2021 навчальний рік відзнято і випущено 40 відеокурсів у різних класах. На момент закінчення навчального року ми маємо 1-3 і 5-6 класи з повністю оновленими відеоуроками, а в інших класах таких уроків у середньому більше 50%.

  • Відзняті уроки для низки додаткових курсів

    Ми продовжуємо приділяти увагу і позапрограмній освіті наших учнів. Результатом цього стала підготовка курсів «Ділова українська мова» для 9-10 класів і «Російська мова» для 5, 6 і 7 класів. Вони безкоштовні для учнів, які зараховані до нашої школи.

  • Продовжено зйомку безкоштовних курсів підготовки до ЗНО

    Минулого навчального року ми підготували і опублікували два нових курси підготовки до ЗНО: з математики та з біології. Традиційно, крім відеоуроків, у курсах присутні перевірочні матеріали, і самі курси безкоштовні для учнів, зарахованих до нашої школи. Таким чином, сьогодні ми пропонуємо шість таких курсів: українська мова та література, англійська мова, математика, історія України, географія і біологія - це набір найпопулярніших предметів ЗНО, і наші учні з їхньою допомогою мають можливість освіжити свої знання.

  • Активно розпочато роботу в соцмережах школи

    Сьогодні ми підтримуємо сторінки школи в Інстаграмі, на Фейсбуці та канали на Ютубі й у Телеграмі. За перший рік роботи в цьому напрямку ми постаралися показати нашу школу з іншого боку: зробити її для вас ще більш прозорою і «живою». Адже нашим учням і гостям нашого сайту складно уявити, як виглядають вчителі за кадром відеоуроків, що вони думають, як ставляться до сучасної освіти і що роблять у вільний час.

    Крім інтерв'ю з учителями, ми публікуємо цікаві факти, тематичні статті, розважальний контент, показуємо різні фішки сайту школи, публікуємо новини та багато іншого. Крім того, ми почали проводити розіграші та конкурси, на яких можна виграти приємні бонуси («мерч» школи або період безкоштовного навчання), і вже надіслали понад 70 подарунків. Ми сподіваємося, що вам було цікаво і постараємося придумати ще багато нового і цікавого в новому навчальному році.

На сайті «Альтернативи» минулого навчального року виконана величезна робота. Ми докладаємо значних зусиль, щоб вам було комфортно користуватися нашим порталом, і ви повною мірою могли відчути, що таке сучасна освіта. Перелічимо основні оновлення на нашому сайті:

Перероблена сторінка оплати навчання

Новий дизайн, мобільна версія, можливість оплатити онлайн за пільговим тарифом і відображення історії оплат.

Оновлені статичні сторінки сайту

Усі інформаційні сторінки та сторінки новин приведені до спільного стилю, і для них зроблена мобільна версія.

Змінено сторінки реєстрації і налаштувань профілю користувача

Додана можливість кадрування і повороту аватара, при зміні пароля контролюється його надійність, крім того, в налаштуваннях профілю оновлено дизайн і зроблена мобільна версія.

Оновлений демодоступ

Розділ демонстраційного доступу до функцій сайту приведено до актуального виду сторінок, розширено пробний контент.

Новий розділ «Обране»

Тепер учні можуть створювати власні добірки відеоуроків на свій розсуд: «Переглянути пізніше», «Підготовка до контрольної роботи», «Складання дробів» тощо. По суті, розроблена механіка створення плейлистів з можливістю використовувати встановлені плейлисти з добірками уроків з кожного предмету. Крім того, з'явилася можливість «розумного» пошуку уроків на двох мовах.

Оновлений журнал

Розроблено мобільну версію і додано опції відображення залишку часу на виконання творчих ДЗ з нового розділу «Оцінки і ДЗ».

Оновлений табель

Розроблено мобільну версію, оновлено дизайн і прискорено завантаження сторінки.

Перероблена сторінка уроку

Перероблено дизайн сторінки, щоб виділити більше місця для відображення навчальних матеріалів, розроблена мобільна версія, оцінки за перевірочні роботи виводяться тепер і на сторінці самого уроку, чат з учителем зроблений плаваючим, і його можна викликати при будь-якому положенні прокрутки сторінки.

Оновлена сторінка рекомендацій вчителів

Оновлено дизайн, додано мобільну версію, оптимізовано стилістику виведення контенту.

Оновлено сторінку батьків

Розроблено мобільну версію, перероблено дизайн, додано функцію перегляду списку невиконаних ДЗ.

Перероблено «з нуля» розділ «Сповіщення»

Усі можливі події, які відбуваються в процесі навчання, зібрані в цьому розділі: повідомлення про перевірку домашнього завдання, виставлення оцінки в табелі, опублікування новин, нагадування і про виконання ДЗ, і про оплату за навчання, інформування про оформлення документів тощо. Тепер ви не пропустите жодної події, а спливаючі поп-апи сповістять вас про все в онлайн-режимі або покажуть, що ви пропустили, поки вас не було на сайті.

Розроблено новий розділ «Оцінки та ДЗ»

Цей розділ створено для зручного контролю за успішністю і виконанням перевірочних робіт одночасно з усіх предметів. Тепер одного погляду достатньо для того, щоб оцінити свої успіхи і звернути увагу на те, що треба доопрацювати. А значки невиконаних робіт можна навіть підсвітити яскравим кольором.

Перероблено розділ повідомлень

У розділі повністю перероблено дизайн і додано мобільну версію, а чати та їх список приведено до типового вигляду більшості сучасних месенджерів: відображення аватарів співрозмовників і короткого тексту останнього повідомлення без необхідності відкривати чати, сортування списку чатів за часом останнього оновлення, можливість збільшення аватара співрозмовника, сучасна індикація прочитання повідомлення та ін.

Розроблено електронну процедуру оформлення документів при закінченні навчального року

Аналогічно до того, як рік тому ми оптимізували процедуру оформлення документів під час вступу до нашої школи, тепер ми вдосконалили процедуру оформлення документів при закінченні навчального року. Кількість необхідних документів зведено до мінімуму, тепер з боку учня все оформляється виключно через сайт школи (вам потрібно лише роздрукувати деякі документи, сфотографувати їх і завантажити через сайт - нічого відправляти в оригіналі тепер не потрібно). А якщо ви вкажете, що вам достатньо ознайомитися з електронною версією свого табеля (або інших документів про освіту), то ми просто вкладемо їх оригінали в вашу особову справу і віддамо їх вам при закінченні школи. Ми намагаємося робити все для спрощення документообігу та зменшення бюрократії.

Альтернатива 2020-2021 в цифрах

І на завершення звіту про закінчення 2020-2021 навчального року ми хочемо поділитися з вами деякою цікавою статистикою:

на момент закінчення травня 2021 року в «Альтернативі» навчається понад 2500 учнів
з них у нас понад 330 випускників 11 класів. Бажаємо їм успіхів, щасливої дороги та гарного відпочинку перед новим життєвим етапом!

Найпопулярніші предмети на ЗНО-2021 серед учнів нашої школи:

Англійська мова
Математика
Українська мова та література
Історія України
Географія
За навчальний рік:
виконаних письмових ДЗ близько 180 тис.
виконаних тестів понад 600 тис.
написаних повідомлень вчителям більше 65 тис.
переглядів уроків близько 450 тис.

Щороку ми працюємо над поліпшеннями нашої школи, ми намагаємося бути ще сучаснішими, ще цікавішими, ще перспективнішими. Одним словом - ми будемо намагатися добре вчити, а ви намагайтеся добре вчитися.А ознайомитися з планами «Альтернативи» на 2021-2022 навчальний рік ви можете тут