Що таке дистанційне навчання

Що таке дистанційне навчання?

Технічний прогрес не стоїть на місці, розвиток технологій не міг не торкнутися освіти. Тепер все частіше можна почути про дистанційну освіту, яка тільки набирає обертів в Україні. За кордоном шкільна освіта в інтернеті вже давно не є новинкою, чимало учнів успішно складають іспити, відвідуючи так звану «онлайн-школу».

Кому може знадобитися дистанційне навчання?

Освіта є однією з найголовніших потреб сучасної людини, звичайно, для її забезпечення створено безліч навчальних закладів, проте певні життєві обставини можуть зробити відвідування стаціонарної школи неможливим.

Необхідність дистанційного навчання може виникнути у таких випадках:
- неможливість відвідувати школу через проблеми зі здоров'ям;
- професійні заняття спортом і відсутність можливості регулярно відвідувати уроки;
- відсутність контакту з учителями або з однолітками;
- необхідність додаткової освіти з деяких предметів;
- проживання за кордоном;
- випередження однолітків у розвитку й необхідність екстернату;
- необхідність особливого графіку занять;
- невідповідність рівня освіти у своїй школі;
- відсутність школи в районі проживання;
- недостатня кількість часу на вивчення багатьох предметів через активну участь в олімпіадах;
- бажання здобути середню освіту дорослими людьми;
- інтерес до онлайн-навчання.

Виходом з подібних ситуацій, звичайно, буде дистанційне навчання.

Чи отримає дитина атестат відвідуючи онлайн-школу?

Для вступу до вузу і подальшого навчання, безсумнівно, необхідно отримати атестат про отримання середньої шкільної освіти. Перебуваючи на домашньому навчанні в інтернет-школі з акредитацією, учень отримає атестат. Для цього потрібно буде лише підтвердити свої знання, здавши ДПА.

Як бути з соціалізацією дітей?

Вважається, що перебування в шкільному колективі допомагає дитині адаптуватися до дорослого життя і спілкування з людьми. На практиці виходить, що далеко не в усіх дітей подібна адаптація проходить вдало. Діти можуть зіткнутися із жорстокістю однолітків або педагогів, а також можуть отримувати недостатньо уваги від учителів при переповненості класу. Допомогти дитині звикнути до спілкування і взаємодії можуть спортивні секції та гуртки за інтересами, де вона зможе спілкуватися не тільки з дітьми свого віку, але і з старшими і молодшими дітьми. Тим більше, що у дітей, які навчаються у своєрідних «домашніх школах», з'являється досить часу для творчого і спортивного розвитку.

Не варто забувати, що при відвідуванні звичайної школи дитина весь час знаходиться в штучному середовищі своїх однолітків, чого ніколи не буває ні в якому колективі в дорослому житті. Таке «одноманітне» оточення призводить до невміння в майбутньому вільно спілкуватися з людьми старшими та молодшими за себе. Займаючись в онлайн-школі, дитина має можливість спілкуватися з людьми різних вікових груп та інтересів, відвідуючи різноманітні секції. Це прекрасно сприяє соціалізації в майбутньому.

Навіщо вчитися в Онлайн-школі?

Іноді батьки самостійно займаються освітою дітей, але цей варіант не зовсім підходить для працюючих батьків. Тому ідеальним виходом із ситуації може стати навчання за допомогою інтернет-технологій, а саме в онлайн-школі. Дитина може не тільки дивитися уроки в режимі онлайн, ставлячи питання вчителю, а й переглядати урок стільки разів, скільки знадобиться. Школа працює за чітким розкладом, з виконанням нормативів освіти, необхідних МОН.

Так само, як і в звичайній школі, школярі отримують домашні завдання, тестові і письмові. Крім того, батьки мають можливість стежити за навчанням дитини, переглядаючи електронний журнал з оцінками.

Індивідуальне навчання дитини в навчальних центрах може обійтися батькам у досить велику суму, в той час, як онлайн-школа дозволяє заощадити, при цьому абсолютно не втрачаючи в якості знань.

Яка якість знань, отриманих в онлайн-школі?

У якості онлайн-освіти не варто сумніватися, адже, на відміну від звичайної школи, онлайн-школа має можливість задіяти кращих педагогів, оскільки зібрати у великому місті хороших фахівців легше, ніж у кожній окремо взятій школі.

Дитина має можливість задати вчителю будь-яке запитання та не боятися осуду однокласників і отримати відповіді на стільки запитань, скільки знадобиться для доброго розуміння теми.

Навчаючись в інтернет-школі, у дитини не буде небезпеки пропустити щось важливе під час уроку, адже учень може дивитися урок або переглядати певні його моменти безліч разів.

Завдяки індивідуальному вчительському контролю та електронному журналу з оцінками батьки зможуть більш ефективно контролювати процес навчання школяра.
 

Поставте запитання Ваше звернення буде опрацьовано протягом 24 годин
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.